Turcia este acuzată că protejează traficul de petrol al Statului Islamic
1 Decembrie 2015 14:00
Președintele rus, Vladimir Putin, susține că Turcia a decis să doboare avionul rusesc aproape de frontiera siriană, pentru a proteja traficul de petrol al organizației teroriste Statul Islamic. Totodată, președintele Turciei a negat acuzațiile și a declarat că este pregătit să demisioneze dacă se va adeveri afirmația.

În cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia Conferinței ONU pe tema climei de la Paris, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Ankara a decis să doboare avionul rusesc pentru că a dorit să protejeze petrolul pe care ISIS îl furnizează Turciei.

Acesta a adăugat că există toate motivele pentru a crede că decizia de a doborî avionul rusesc a fost dictată din dorința de a proteja rutele pe care ISIS livrează petrol către Turcia, scrie agerpres.ro.

Putin a calificat gestul Turciei drept o mare greșeală. La rândul său, oficiali de la Ankara au precizat că statul turc nu-și va cere scuze pentru doborârea bombardierului rus, spunând că nu a făcut decât să-și apere frontierele.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a subliniat "Vă spun sincer: dacă aceste fapte vor fi confirmate, voi pleca din funcție. Dar în același timp îl întreb pe domnul Vladimir Putin, el va rămâne?".

De asemenea, Ankara a negat orice fel de legături cu organizația teroristă ISIS.

Comentarii: 0  
 
TAGURI