Ploaia și vântul fac ravagii: Străzi inundate și sate fără lumină
3 Decembrie 2012 13:48
1828 0 jurnal.md
Peste 70 de sate din mai multe raioane au rămas fără energie electrică, iar mai multe străzi din capitală au fost inundate. Sunt consecințele ploii din această dimineață, dar și a vântului puternic.


În urma ploilor cu vânt puternic, au fost smulse circa 190 de foi de ardezie de pe mai multe case din satul Valea Perjei, din raionul Taraclia.

„Sunt afectate mai multe raione din centrul și sudul țării. Parțial sau în totalitate au rămas fără curent electric sate din Criuleni, Căușeni, Hâncești, Orhei, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Comrat și Taraclia. Pentru remedierea situației au foat implicate peste 60 de echipe mobile care repară liniile afectate, dar rafaliile puternice de vânt provoacă deconectări repetate”, a declarat, pentru Jurnal, responsabilul pentru relațiile cu presa de la Gas Natural Fenosa, Vlad Gribincea.

În capitală, într-un bloc de pe strada Suceviţa apa s-a scurs pe pereţi şi din tavan. Asta se întâmplă deoarece acoperişul lipseşte, pentru că o firmă s-a apucat să construiască o mansardă şi nu a mai dus-o la capăt.

Ploaia a inundat şi câteva străzi din capitală din cauza frunzelor care au astupat gurile de canalizare.

Condițiile meteorologice complicate se vor menține și mâine. A fost emis cod portocaliu de vânt puternic pentru localitățile din centrul și sudul țării. Vântul izolat va prezenta intensificări în rafale de până la 21-25 m/etri pe secundă.

Vremea s-a răcit datorită deplasării în apropiere de teritoriul Moldovei a unui ciclon Balcanic.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI