VIDEO // Poliţia a reţinut un grup de persoane specializate în trafic de fiinţe umane
7 Decembrie 2015 15:30
Doi  bărbați de etnie romă, cu vârste cuprinse între 32 și respectiv 41 de ani, domiciliați în raionul Ștefan Vodă, suspectați de trafic de persoane, au fost reținuți de către poliție pentru 30 de zile. Forțele de ordine au stabilit că gruparea activa de circa  doi ani.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate de către angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, precum și în baza  Acordului de colaborare cu Centrul de investigații jurnalistice, s-a efectuat un schimb de informații în privința acestei grupări.

Indivizii  profitau de situația financiară vulnerabilă ale persoanelor cu deficiențe fizice, prin înșelăciune, îi transportau pe teritoriul Federației Ruse, unde erau adăpostiți inuman și impuși să cerșească în diferite stații de metrou din Moscova.

Suspecții, promiteau victimelor  circa 300 - 500 de euro lunar,  dar în final nu se alegeau cu nimic. La fel, din grupare mai face parte și o femeie de 35 de ani, care nu a fost reținută,  pentru-că are în îngrijire un copil minor.

Totodată, poliția  a salvat din sclavie un bărbat din raionul Ștefan Vodă, care timp de un an de zile a fost exploatat pentru a cerși în Rusia. Victima a fost repatriată în  Moldova și remisă programului de reabilitare a victimelor traficului de ființe umane.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI