Începând de astăzi, Plahotniuc revine în partid și va participa la crearea majorității parlamentare
21 Decembrie 2015 09:36
Vlad Plahotniuc revine în Partidul Democrat pentru a participa în mod direct la formarea unei majorități parlamentare. Despre aceasta a anunțat politicianul într-un mesaj pe pagina sa de facebook, informează Democracy.MD.

„Începând de astăzi, revin în partid și voi participa în mod direct la formarea majorității parlamentare care să asigure o guvernare stabilă și care sper să reușească să cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea președintelui țării în luna martie, anul viitor. Scopul meu și al PDM este să participăm la crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: o terapie de șoc, care să o scoată din criza în care se află, atât economic și social, cât și politic”, a scris Plahotniuc.

Totodată, acesta spune că zilele trecute a avut întâlniri cu mai mulți parteneri externi, oficiali veniți să discute situația politică din țara noastră, dar și membri ai corpului diplomatic.

„Ei au solicitat să afle și opinia mea legată de modul în care putem asigura această stabilitate politică și mă bucur că pe ei îi preocupă în primul rând acest subiect, pe care și eu îl consider prioritar”.

Vladimir Plahotniuc consideră că „în zadar vorbim despre reforme radicale și despre terapia de șoc prin care trebuie să treacă Moldova pentru a ieși din criza în care se află, câtă vreme nu avem măcar un an de zile de stabilitate, fără războaie politice, fără a avea campanii electorale în față.

„Le-am prezentat soluțiile, așa cum le văd eu, și am fost întrebat de ce nu mă implic în implementarea lor, dacă există astfel de soluții. Am promis atunci că mă voi implica, iar acum a venit momentul să o fac”, scrie politicianul.

Totodată, acesta afirmă că în cazul în care nu se va reuși crearea unei majorități parlamentare, el nu exclude că atunci unica soluție ar rămâne alegerile anticipate.

„Dacă nu suntem în stare să formăm acum această majoritate politică stabilă, atunci ne rămâne doar soluția anticipatelor. Improvizațiile pe termen scurt nu mai pot fi acceptate în situația în care se află Republica Moldova. Anticipatele ne vor aduce însă tot la masa negocierilor, poate însă într-un format diferit și cu țara mai adânc afundată în criză”, mai scrie omul de afaceri.

Democracy.MD amintește că deputatul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a anunțat că se retrage din Parlament la 30 iulie anul curent. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI