O companie elveţiană intenţionează să investească în modernizarea aeroportului din Bălţi
23 Decembrie 2015 13:30
O companie elveţiană intenţionează să investească în modernizarea aeroportului din Bălţi pentru a-l aduce la starea în care poate gestiona în regim normal curse internaţionale de pasageri şi mărfuri. Reprezentantul investitorilor elveţieni în Republica Moldova, Iurie Gheorghiţă a anunţat astăzi despre acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă, scrie adevarul.md.

Potrivit lui Gheorghiţă, membrii companiei au depus deja o scrisoare de intenţie la primăria municipiului Bălţi şi la Guvernul Republicii Moldova prin care au solicitat să concesioneze aeroportul pentru o perioadă de 49 de ani.

Elveţienii susţin că infrastructura aeroportului trebuie construită de la zero şi că modernizarea acestuia va putea fi efectuată în maximum trei ani, pentru acest lucru fiind investiţii de cel puţin 30 de milioane de euro, bani pe care compania străină este dispusă să-i investească dacă vor câştiga licitaţia pentru concesionare.

Totodată, potrivit lui Iurie Gheorghiţă cu această ocazie vor fi create şi peste 200 de locuri de muncă. Aeroportul din Bălţi este situat la aproximativ 10 kilometri la nord de oraş şi are o suprafaţă de 144 hectare.

Acesta este al doilea aeroport ca mărime din Republica Moldova, fiind folosit din când în când pentru transportul intern de mărfuri.

Comentarii: 0  
 
TAGURI