Peninsula Crimeea, comemorată într-o nouă bancnotă rusească
24 Decembrie 2015 12:00
Banca Centrală a Rusiei a pus miercuri în circulaţie o nouă bancnotă dedicată anexării peninsulei Crimeea, o decizie care va provoca autoritățile de la Kiev din moment ce acestea vor să recupereze acest teritoriu, scrie AFP, citat de Democracy.MD.

Bancnotele au o valoare nominală de 100 de ruble (aproximativ 1,40 dolari sau 1,29 euro) şi sunt dedicate intrării Crimeei şi Sevastopolului în Federaţia Rusă”, a informat Banca Centrală într-un comunicat de presă

Noile bancnote de 100 de ruble înfăţişează principalele monumente arhitectonice din Crimeea, precum castelul Cuibul Rândunicii din apropiere de Yalta sau un monument naval din Sevastopol, oraşul portuar unde se află baza flotei ruseşti la Marea Neagră.

Alte imagini imprimate pe aceste bancnote, din care au fost imprimate 20 de milioane de exemplare, sunt figura ţarinei Ecaterina II, cea care în secolul al XVIII-lea a extins frontierele Imperiului Rusesc pentru a absorbi Crimeea, precum şi diferite monumente şi structuri religioase.

Banca Centrală a Rusiei a lansat încă de anul trecut o monedă de 10 ruble cu imaginea Crimeei, celebrând  astfel „reunificarea” peninsulei cu Federaţia Rusă.

Amintim că Rusia a anexat peninsula Crimeea în luna martie 2014, în urma unei operaţiuni militare, fiind criticată de statele occidentale care, ulterior, au impus mai multe sancţiuni Rusiei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI