Procesul de invatamint a fost stopat
17 Decembrie 2012 11:30
3873 0 publika.md
Ministerul Educaţiei anunţă printr-un comunicat de presă că procesul educaţional a fost suspendat în raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Rezina, Dondușeni, Drochia și Glodeni.

Mai multe şcoli din ţară au fost, astăzi, închise. Informaţia a fost oferită pentru Publika TV de către Ministerul Educaţiei. Astfel, procesul educaţional a fost suspendat în şcolile din raioanele Edineţ, Drochia şi Donduşeni. La fel, au fost închise 30 de şcoli din raionul Soroca.

Instituţiile de învăţământ din raionul Sângerei nu au fost închise, însă direcţia raională a emis un ordin prin care copiii din clasele primare nu vor veni la ore. 

 Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a semnat pe 16 decembrie o dispoziţie prin care împuterniceşte autorităţile locale să decidă asupra întreruperii temporare a procesului de învăţămînt în şcolile din localităţile cu acces limitat pentru autobuzele şcolare.

Totodată, potrivit datelor Ministerului Transporturilor şi ale Serviciului Situaţii Excepţionale, 18 localităţi au rămas fără curent electric, iar mai multe drumuri din nordul ţării sunt blocate.

Două autobuze care transportau elevi la şcoală au fost blocate de troiene în această dimineaţă între localităţile orheiene Păhărniceni şi Ivancea.

Cele mai înzăpezite sectoare de drum în Raionul Orhei sunt traseele Ivancea-Trebujeni-Furceni, Susleni –Jora, Donici-Peresecina, Miclești şi Pohrebeni.

Persoanele blocate, din cauza nămeţilor, pe drumurile din nordul ţării pot cere ajutor la linia verde. Autorităţile au anunţat următoarele numere de telefon - 0 231-60-191, 0231-61-496 sau 901.

 

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI