Democrații anunță că sunt gata să participe la alegeri parlamentare anticipate
14 Ianuarie 2016 16:58
Partidul Democrat din Moldova (PDM) a difuzat cu puţin timp în urmă un comunicat de presă în care informează opinia publică că este gata să participe la alegeri parlamentare anticipate.

"În situația în care Președintele Nicolae Timofti nu își va onora obligațiile care îi revin, potrivit Constituției Republicii Moldova, în desemnarea candidatului majorității parlamentare pentru funcția de prim-ministru, Partidul Democrat din Moldova va constata că s-a ajuns într-un blocaj politic și instituțional major, care riscă să se transforme într-o criză politică profundă", se menționează într-un comunicat de presă.

Democrații atrag atenția că situația din țară este la un pas de destabilizare, iar prelungirea crizei politice riscă să ducă la violențe care nu sunt de dorit. "Dacă un astfel de scenariu dramatic se va realiza, atunci se va confirma faptul că declanșarea alegerilor anticipate în Republica Moldova este o dorință a unor grupuri de interese politice și economice, o dorință pusă în aplicare de către șeful statului, cu implicarea sa", consideră PDM.

Cu toate acestea, având în vedere faptul că un segment relevant din populația Republicii Moldova își dorește schimbarea situației din țară prin alegeri anticipate, lucru care reiese din cercetările sociologice la nivel național, Partidul Democrat este gata să participe la un exercițiu politic de acest fel. "Noi avem obligația să mergem în fața poporului și să lăsăm cetățenii să decidă direcția spre care doresc să se îndrepte mai departe Republica Moldova", subliniază partidul.

"În ceea ce ne privește, noi am făcut toate demersurile neceare din punct de vedere constituțional și politic, pentru a oferi o soluție constructivă la actuala situație decriză politică. Ne-am exprimat determinarea de a veni cu reforme menite să îmbunătățească rapid situația economică și socială din țară, precum și pentru a face ordine în sistemul corupt al statului.

Noi am oferit soluția pentru a fi rezolvată criza politică, prin constituirea unei majorități politice consistente, lucru care însă nu a convenit unor partide și grupări de interese - care speră că prin alegerile anticipate vor intra în Parlament și pun, mai presus de stabilitatea țării, interesul lor politic îngust. Cetățenii sunt cei care le vor da calificativul cuvenit, prin vot, în urma alegerilor anticipate", mai precizează comunicatul de presă.

Democrații menționează că sunt totuși în așteptarea unei decizii pozitive din partea șefului statului, "o decizie în acord cu Constituția Republicii Moldova, cu privire la desemnarea candidatului înaintat de către majoritatea parlamentară absolută pentru funcția de prim-ministru".

Comentarii: 0  
 
TAGURI