Nicolae Timofti și-a pierdut încrederea deputaților. Legitimitatea sa, pusă la îndoială
14 Ianuarie 2016 19:55
Președintele Nicolae Timofti își pierde încrederea parlamentului cu doar două luni înainte de expirarea mandatului din cauza crizei politice pe care o provoacă prin refuzul de a desemna candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru.

Deja doi deputați au anunțat public că își retrag votul de încredere pe care l-au acordat lui Nicolae Timofti la 16 martie 2012.

”Luînd act de criza profundă spre care ne împinge Președintele Timofti, dacă tot nu are încredere și se cere reconfirmarea semnăturii mele, declar că îmi retrag votul meu pentru Timofti din 16.03.2012 !”, a scris deputatul Valentina Stratan pe o rețea de socializare.

Și deputatul Oleg Sârbu consideră că prin acțiunile sale Nicolae Timofti declanșează o crizăp politică și socială profundă și își retrage votul de încredere.  ”Reieșind din insistența Președintelui Nicolae Timofti de a declanșa o criză politică și socială profundă, făcând uz de dreptul meu constituțional de a evalua calitățile, competența, experiența și capacitatea Președintelui, oferit de statutul de republică parlamentară, declar că îmi retrag votul de încredere acordat Președintelui Timofti pe data de 16.03.2012, considerând că acesta nu corespunde “standardelor ridicate în materie de integritate"!

Miercuri Nicolae Timofti a respins candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier, candidatură care a fost susținută în scris de 56 de deputați.

Comentarii: 0  
 
TAGURI