Fost judecător la CC: Curtea nu are motive să anuleze votul Parlamentului pentru învestirea Guvernului
22 Ianuarie 2016 11:35
Fostul judecător la Curtea Constituțională (CC), Victor Pușcaș, susține că CC nu are motive să anuleze votul parlamentului pentru învestirea Guvernului pentru că majoritatea parlamentară și-a exprimat votul, iar acest lucru este mai important decât procedura. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la „TV7”, informează Democracy.MD. 

Totodată, imediat ce a fost numit în funcție, Guvernul a fost recunoscut de partenerii internaționali ai Republicii Moldova, ceea ce de asemenea este un argument important.

El a admis că unele proceduri legislative au fost ocolite, dar a accentuat că cel mai important este rezultatul. Iar rezultatul a fost că 57 de deputați, adică majoritatea parlamentară, a votat pentru noul guvern.

„Apare întrebarea cât este de legală această ședință a parlamentului. N-a fost dezbătut programul de guvernare, dar votat de 57 de deputați programul. Curtea Constituțională își va expune opinia anume asupra acestui element (faptul că a fost votat de majoritate n.red)”, a declarat Victor Pușcaș.

El a precizat că rezultatul, dar nu procedura este luat în considerație chiar și în instanțele de judecată. „Cum poate să răspundă Curtea? Da, s-a încălcat procedura, dar rezultatul este vădit. Conform procedurii obișnuite din Codul de procedură civilă dacă rezultatul este corect, atunci nu poate fi anulată hotărârea respectivă din cauza unor elemente formale”, a mai declarat fostul judecător la Curtea Constituțională.

Democracy.MD precizează că Guvernul Filip a fost învestit pe 20 ianuarie 2016. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI