Un cameraman, agresat de membrul Platformei DA, Anatol Macovei
22 Ianuarie 2016 13:43
Cameramanul portalului de știri „Today.md”, Nichita Perestoronin a fost agresat de un manifestant în timp ce filma protestele violente din 20 ianuarie din faţa Parlamentului.

Acesta a fost deposedat de camera de luat vederi și de echipamentul de transmisiune Live. Conform spuselor jurnalistului, cel care i-a smuls echipamentul este așa-numitul șef al autoproclamatei Gărzi Populare a Platformei „DA”, Anatol Macovei.

În acest sens, redacția „Today.md” a depus o plângere penală pentru tâlhărie.

Procuratura sectorului Buiucani a dispus deja pornirea urmăririi penale pe faptul împiedicării intenţionate a activităţii mass-media, însoţită de sustragerea sau deteriorarea echipamentului jurnalistului (art.1801 Cod penal).

Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă de pînă la 20 mii lei cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de pînă la 5 ani.

Precizăm că Nichita Perestoronin a mai fost agresat de un alt militant al Platformei „DA” la finele anului trecut, iar pentru loviturile primite atunci cu pumnii și cu picioarele Nichita a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI