Andrian Candu invită liderii protestatarilor la discuții pentru a determina prioritățile guvernării
22 Ianuarie 2016 22:18
Președintele Parlamentului, Andrian Candu susține că alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru Republica Moldova. În acest sens, speakerul a făcut un apel la calm și i-a chemat pe cei trei lideri ale grupurilor de protestatari la discuții.  

„Luni chemăm la dialog liderii protestatarilor pentru a analiza aceste revendicări. Fac apel către cei trei lideri ale protestatarilor, dacă chiar le pasă de această țară, să se implice în determinarea priorităților pentru guvernare. Suntem gata să îi luam ca parteneri pentru a determina care sunt prioritățile guvernării și ce măsuri trebuie să luam pentru a face toate reformele necesare", a spus Candu.

Candu se declară deschis pentru un nou dialog cu cei trei lideri ai protestatarilor.

„Chiar dacă una dintre revendicarile celor care protestează astăzi sunt alegerile anticipate, noi considerăm că trebuie să discutăm. Pentru că ne dorim un dialog constructiv, am decis să le cerem un document, o analiză, cu toate argumentele privind organizarea alegerilor anticipate, poate ei au soluții pe care noi nu le-am identificat”, spune speakerul.  Totodată, preşedintele Parlamentului a menţionat faptul că anularea votului de învestire a Guvernului este ilegală, întrucât „acest Guvern este legitim şi nici nu se discută retragerea votului”.

Speakerul a mai declarat că prioritar pentru noul Guvern, în momentul actual, este evitarea unui blocaj economic și social.

„Republica Moldova deja înregistrează probleme financiare și țara trebuie guvernată pentru a evita un blocaj economic și social. Soluțiile sunt identificate, dar Guvernul trebuie să acționeze rapid ca să asigurăm achitarea salariilor, pensiilor. E o chestiune de zile - săptămâni. Guvernul Filip a fost învestit în condiții dificile și acesta a fost recunoscut politic, inclusiv de partenerii de dezvoltare, iar solicitarea anulării votului din Parlament în favoarea noului Executiv, care este un act consumat, ar fi ilegală", a declarat şeful Legislativului.

Totodată, preşedintele Parlamentului a menţionat faptul că anularea votului de învestire a Guvernului este ilegală, întrucât „acest Guvern este legitim şi nici nu se discută retragerea votului”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI