Ministrul Afacerilor Interne anunță că au fost identificați provocatorii protestelor de la Parlament
23 Ianuarie 2016 23:19
Poliția a identificat persoanele violente care se fac vinovate de dezordinea în masă de pe 20 ianuarie, în fața Parlamentului. Este vorba despre zeci de persoane, informează Democracy.MD. 

În prezent se desfășoară ancheta, iar dacă se va considera necesar, unele dintre persoanele vinovate vor fi reținute. Declarațiile au fost făcute de către noul ministru al afacerilor interne Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șeful Interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheroghe Cavcaliuc,anunță că  au fost identificate persoanele inițiatoare, care au aplicat lovituri polițiștilor, cei care au deteriorat ușa parlamentului, persoanele care au încălcat codul penal, a precizat.

Organul de urmărire penală a identificat fiecare persoană și au fost informate că au fost depistate, precum și despre învinuirile care i se aduc. Poliția a fost indulgentă și a apărat sediul parlamentului. Nu a admis ca protestatarii să sufere deși organele de drept erau împuternicite să aplice și alte mijloace”, a menționat Cavcaliuc.

Ministrul Jizdan precizează că MAI, împreună cu procuratura desfășoară acțiuni procesuale legate de investigarea acestui caz.

Deocamdată nimeni nu a fost reținut, dar nu sunt excluse asemenea măsuri.

„Pentru a nu admite însinuări că facem presiuni politice că nu suntem corecți ne-am propus să facem toate investigațiile pe care le cele codul de procedură penală după care persoanele vor fi invitate la poliție și dacă organele de resort vor decide că persoana necesită a fi reținută va fi reținută”, a declarat Alexandru Jizdan.

El a precizat că în urma violențelor de miercuri 27 de polițiști au fost răniți, dintre care 10 au fost spitalizați.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI