Maestrul Nicolae Botgros împlinește 63 de ani. Ce dorință are cel mai cunoscut lăutar al Moldovei
25 Ianuarie 2016 23:11
Dirijorul Orchestrei „Lăutarii", maestrul Nicolae Botgros este omagiat astăzi. Cel mai cunoscut lăutar al Moldovei a împlinit 63 de ani şi a organizat o mică serbare alături de cei mai dragi şi apropiaţi oameni.

La cei 63 de ani, maestrul Nicolae Botgros are o singură dorinţă:

„Nu cred că mai vreau ceva de la viaţă, unica ce doresc este sa fiu sănătos şi să fie sănătoasă toată orchestra şi familia mea. Să mai pot crea ceea ce am creat", a declarat maestrul.

La mica petrecere organizată de maestru au venit să îl omagieze mai mulţi oameni apropiaţi.

„Iţi doresc tot binele din lume şi paza Domnului pentru familia dumneavoastră. Doamna Lidia aşa să-ţi trăiască alături cum aţi fost din tinereţe, frumoşi, îndrăgostiţi şi oameni ai scenei. Dumnezeu să vă aibă în pază", a spus ministrul Culturii, Monica Babuc.

„Mă bucur că pe parcursul acestor ani, el a fost în ascensiune permanentă. Să aibă sănătate, voinţă, să-l înconjoare acei oameni care el doreşte şi să ne bucure mai departe", a menţionat fostul preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi.

În cei peste 40 de ani de activitate, orchestra pe care o conduce Nicolae Botgros a acompaniat peste 100 de interpreţi de muzică populară.

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Moldovenesc din Cahul și este unul dintre cei mai apreciați artiști din Republica Moldova şi România. Maestrul deţine titlul de Artist al Poporului şi Cavaler al Ordinului Republicii.

Comentarii: 0  
 
TAGURI