Dacian Cioloș: Vom acorda ajutor material pentru familiile nevoiașe din R. Moldova
26 Ianuarie 2016 13:29
Premierul român, Dacian Cioloș promite acordarea unui sprijin de urgență pentru a ajuta cetățenii nevoiași din Republica Moldova să iasă din iarnă.

Prim-ministrul României spune că în zilele următoare analizează posibilitatea de a veni cu produse de primă necesitate pe care ar dori să le furnizeze în contact direct cu cetățenii Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe comune de presă cu premierul Pavel Filip, Cioloș a precizat că sprijinul vizează produse alimentare și resurse energetice pentru păturile sărace ale populației.

„Ajutorul vizează produse de primă necesitate în primul rând alimentare și resurse pentru încălzire. Suntem în analiză să vedem exact ce putem oferi pornind și de la resursele pe care le avem. Resursele financiare nerambursabile sunt reduse din cauza situației bugetului, dar cu resursele pe care le avem, cu ce mai putem mobiliza eventual de urgență de la rezerva de stat, vom decide cred în ultimele zile care sunt acele produse în funcție și de necesitățile de acolo”, a declarat Dacian Cioloș.

Precizăm că astăzi premierul Pavel Filip se află într-o vizită oficială la București. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI