Produsele agricole din Republica Moldova, amenințate de un nou embargou rusesc
27 Ianuarie 2016 11:31
Moscova amenință cu noi embargouri. În aceste condiţii, Serviciul Federal veterinar rusesc, Rosselhoznadzor își exprimă din nou îngrijorarea față de reexportul de produse agricole din UE în Rusia, cu care se ocupă anumite firme din Republica Moldova.

"Suntem extrem de preocupați din cauza produselor ce intră în Rusia din Moldova. Volumul produselor vegetale, dar și morfologia acestora relevă faptul că sub pretextul că sunt din Moldova, se fac de fapt, livrări de produse europene", se arată într-un comunicat emis ieri de Rosselhoznadzor.

Totodată, Serviciul Federal rusesc "nu exclude posibilitatea de a impune restricții noi la import pentru companiile în cazul cărora deja s-a constatat că practică asemenea acțiuni ilegale", se mai precizează în comunicatul de presă. 

În cadrul unei ședințe comune a Rosselhoznadzor cu Serviciul pentru semințe și protecția plantelor din Belarus, autoritățile belaruse și-au exprimat aceeași intenție de a impune restricții Moldovei. 

Rosselhoznadzor a mai anunțat că va trimite în Moldova specialiști care să examineze procesul de producție a mărfurilor destinat exportului pe piața rusă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI