VIDEO // Ofițerii de investigații au confiscat circa 570 de litri de alcool etilic, fără acte de proveniență
28 Ianuarie 2016 19:32
Un bărbat de 41 de ani din Bălți este suspectat de contrafacerea și comercializarea băuturilor alcoolice, informează Democracy.MD.

Astfel, la data de 27 ianuarien curent, angajații Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea infracțională a unui realizator de băuturi alcoolice fără acte de proveniență legală. Acesta, fabrica alcoolul și îl realiza pe teritoriul municipiului Bălți, cât și în zona de nord a țării.

În urma efectuării percheziției la domiciliul bărbatului,  au  fost depistate şi ridicate peste 120 litri de alcool etilic, 900 de sticle de alcool cu volumul de 0.5 litri, estimat la circa 40 000  mii de lei, 80 sticle goale cu volum de 0,5 L, 1000 de capace pentru îmbutelierea băuturilor alcoolice din aluminiu, 150 etichete pentru etichetarea băuturilor alcoolice, 

La solicitarea poliției, bărbatul nu a prezentat niciun act ce ar confirma proveniența legală a alcoolului. 

În acest caz a fost inițiată o cauză convențională în baza art. 284 alin.4 Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de „Contrafacerea și comercializarea producției alcoolice” riscă amendă până la 10000 de lei, cu confiscarea mărfurilor.  

Comentarii: 0  
 
TAGURI