Un tânăr din Străşeni a fost condamnat la 5 ani de închisoare: a furat peste 100 de iezi şi a estorcat 2 500 euro
12 Februarie 2016 13:31
Procurorii au contestat sentinţa prin care un bărbat de 27 de ani din Străşeni a fost condamnat la o pedeapsă non-privativă de libertate, după ce a comis escrocherie în proporţii mari.

Potrivit procurorilor, în decursul lunilor martie – aprilie 2014, inculpatul, împreună cu doi complici, prin înşelăciune şi abuz de încredere l-au deposedat pe un locuitor al raionului Cantemir de 110 iezi şi 2500 de euro.

Pentru această sumă, inculpaţii au promis că-l vor ajuta să-şi scoată fraţii din arest şi de sub urmărire penală, aceştia fiind cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Victima a înţeles că a fost înşelată abia peste câteva luni, după ce o parte din iezi au fost vânduţi, iar fraţii au continuat să fie cercetaţi penal.

În iunie 2015, instanţa de fond i-a condamnat pe complicii inculpatului la închisoare cu executare, iar ultimul a fost condamnat la o pedeapsă non-privativă de libertate.

Procurorii au considerat sentinţa prea blândă şi au atacat-o în instanţa ierarhic superioară. Recent, prin decizia Curţii de Apel Cahul, inculpatul a fost condamnat la 5 ani închisoare cu privarea de dreptul de a exercita activităţi comerciale pe un termen de 5 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI