Turcia amenință cu acțiuni militare împotriva kurzilor din Siria
13 Februarie 2016 22:15
Prim-ministrul turc, Ahmet Davutoglu, a amenințat sâmbătă cu lansarea unei acțiuni militare în Siria împotriva Partidului uniunii democratice (PYD) al kurzilor sirieni, formațiune care este considerată de autoritățile de la Ankara drept o organizație teroristă, transmite AFP.

"Putem dacă este necesar să luăm și în Siria aceleași măsuri ca în Irak", a declarat Davutoglu într-un discurs televizat, referindu-se la bombardamentele efectuate în 2015 împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) în fieful kurzilor din regiunea Qandil din nordul Irakului.

"Ne așteptăm ca prietenii și aliații noștri să ne susțină", a adăugat premierul turc.

Potrivit informațiilor furnizate de organizația Observatorul sirian al drepturilor omului, armata turcă a bombardat sâmbătă sectoarele controlate de forțele kurde în provincia Alep din nordul Siriei.

Directorul acestui ONG, Rami Abdel Rahmane, a precizat că artileria turcă a bombardat sectoarele pe care Unitățile de protecție a poporului kurd (YPG) le-au recâștigat recent de sub controlul rebelilor islamiști în provincia Alep, în special sectorul Minnigh.

Comentarii: 0  
 
TAGURI