SONDAJ // Cetățenii au pus ultima piatra pe mormântul PLDM, Ratingul partidului a scăzut la 0,5%
24 Februarie 2016 15:55
Încrederea în Partidul Liberal-Democrat a scăzut semnificativ. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de compania CBS-AXA, care au fost prezentate miercuri într-o conferință de presă.

Rezultatele arată că motivul pentru care oamenii nu mai au încredere în partidele parlamentare este criza politică și economică cu care s-a confruntat Republica Moldova în 2015.

Potrivit datelor statistice, ratingul PLDM a scăzut de la 13% acum un an, la 0,5%, din numărul total de respondenți, în februarie 2016. Asta după ce liderul PLDM, Vlad Filat, a fost reținut, fiind acuzat că a fost implicat în frauda bancară de proporții.

Respectiv, cetățenii consideră acest partid principalul vinovat de criza economică și politică.

De cealaltă parte, Partidul Democrat a preluat rolul de cea mai cotată formațiune parlamentară proeuropeană, cu o intenție de vot de 7%. Ratingul PDM a scăzut puțin în ultimul an.

PDM este urmat de Partidul Popular European al lui Iurie Leancă pentru care ar vota 6% din cei care au exprimat o opțiune de vot.

În ceea ce privește partidele de stânga, PCRM înregistrează o „cădere liberă” de la 14% la aproximativ 3 la sută, în timp ce ratingul PSRM nu a suferit evoluții semnificative.

Sondajul CBS-AXA a fost realizat în perioada 5-13 februarie pe un eșantion de 1491 de persoane, eroarea maximă de eșantionare fiind de 2,6%.

Comentarii: 0  
 
TAGURI