Marian Lupu:Partidul Democrat a devenit cea mai influentă formaţiune politică din UTA Găgăuzia
27 Ianuarie 2013 20:56
5377 0 Democracy Media
Fuzionarea  mișcării obștești  Noua Găgăuzia cu Partidul Democrat din Moldova s-a încheiat cu succes. Procesul a fost inițiat la 27 noiembrie 2012 și timp de 2  luni a înregistrat  rezultate remarcabile.  Despre aceasta a anunţat astăzi preşedintele organizaţiei regionale a PDM Găgăuzia, primarul de Comrat, Nicolae Dudoglo, în cadrul Forumului regional al formaţiunii.

Nicolae Dudoglo a remarcat că în decurs de două luni s-a reuşit crearea organizaţiei regionale aPDM Găgăuzia, avînd structuri de partid în toate localităţile din autonomie : 67 de organizaţii primare, 26 de organizaţii orăşeneşti şi săteşti, 3 organizaţii rationale.  A fost creat Consiliul executiv al organizaţiei şi Biroul executiv. Primarul de Comrat a subliniat că Partidul Democrat e partidul tuturor din UTA Găgăuzia. Doar PDM e singurul care e în stare să pună punct problemelor politice din țară  și să se  ocupe de rezolvarea problemelor social-economice.
Preşedintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, membru al OR PDM Găgăuzia, a declarat că, în exclusivitate, a Moldovei. „Suntem o structură unitară, funcţională, suntem pregătiţi să acţionăm în soluţionarea Găgăuzia poate influenţa cursul vieţii politice
problemelorCu toţii observăm că presiunile şi atacurile asupra PDM sau intensificat, dar sunt atacaţi cei puternici, iar  critica ne dă forțe pentru a  merge înainte.”, a punctat Constantinov.
Toți cei care au luat parte la lucrările forumului au accentuat că PDM este o echipă de profesioniști, care au ca scop prosperitatea și integritatea Republicii Moldova.
Odată cu încheierea procesului de fuziune, Partidul Democrat a devenit cea mai influentă formaţiune politică din UTA Găgăuzia, având o reprezentare puternică în organele de conducere ale autonomiei, inclusiv în Adunarea Populară, a accentuat liderul PD, Marian Lupu. „După Congresul PDM din iunie 2012, formaţiunea s-a consolidat mult. Numărul membrilor PDM aproape s-a dublat, atingând peste 50 de mii. Am obţinut majoritatea în Adunarea Populară a Găgăuziei, am câştigat alegerile locale noi din 2012. Succesele PDM, însă, îi nemulţumesc pe oponenţii noştri, care au început să ne atace. Acest lucru nu ne sperie, nu ne vom lăsa şantajaţi. Vom continua să muncim în realizarea obiectivelor propuse, vom promova iniţiative aşteptate de oameni”.
Marian Lupu le-a promis  tuturor celor prezenți în sală, că Partidul Democrat  va fi cel care va rezolva problema cursului de istorie a românilor, problema pensiilor neplătite la timp și cea a spitalelor. A mai anunţat că reprezentanţii organizaţiei regionale din Găgăuzia vor deţine funcţii şi în organele de conducere ale PDM
În cadrul Forumului OR PDM Găgăuzia au fost înmânate carnete de partid noilor membri. Pentru a-i felicita și a-i susține pe cei care au aderat la PDM, la Comrat au venit preşedintele de onoare a partidului, Dumitru Diacov, deputaţii Igor Corman, Vasile Botnaru, Valentina Stratan, Stella Jantuan, Valeriu Guma, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, secretarul general al PDM,  precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor teritoriale.
Noii membri promit că vor depune efort pentru prosperarea formațiunii, iar  liderii PDM: Nicolae Dudoglo, Dumitru Diacov și Marian Lupu au primit  buchete din 3 trandafiri; trandafirii, 3  la  număr fiind  și simbolul Partidului Democrat.
Forumul s-a încheiat cu un concert, organizat de Casa de Cultura din Comrat.

 

 
Comentarii: 0  
 
TAGURI