VIDEO // O moldoveancă este suspectată că ar fi liderul unei grupări infracţionale. Recruta tinere pentru practicarea prostituţiei în Grecia
4 Martie 2016 17:02
O moldoveancă de 40 de ani, stabilită cu traiul în Grecia este suspectată că ar fi liderul unei grupări infracționale specializată în recrutarea tinerilor pentru practicarea prostituției în Grecia.

În acest context, timp de două luni oamenii legii au documentat activitatea  unui grup internațional specializat în comiterea infracțiunii de proxenetism.

Astfel, s-a stabilit că din grupare fac parte cetățeni din România și Grecia. Aceștia, prin intermediul rețelelor de socializare, recrutau tinere  pentru practicarea prostituției în orașul Atena, Grecia.

Totodată, membrii grupării le perfectau pașapoartele biometrice persoanelor ce urmau a fi transportate în Grecia, acolo li se perfectau cărțile de identitate românești false, ce permiteau aflarea și angajarea la muncă în Uniunea Europeană.

Organizatoarea grupului infracțional avea rolul de recrutare, perfectarea actelor pentru călătorie și transportarea victimelor.

Suspecta a fost reținută în flagrant, în momentul transportării cu autobusul a trei tinere de 21 şi 23 de ani  în Grecia, unde urmau să fie preluate de alți membri ai filierei,  pentru exploatarea sexuală a acestora la casele de toleranță din orașul Atena.

Pentru serviciile prestate, suspecții promiteau victimelor  circa 1500 de euro lunar.  

În acest caz, a fost inițiate o  cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” riscă privațiune de libertate pe un termen de pînă la 10 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI