Activitate eficientă în serviciul cetățenilor, subiect de discuție în cadrul întrunirii cu angajații MAI din UTA Găgăuzia
5 Martie 2016 15:30
Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a avut o întrunire cu conducerea Direcției de Poliție din UTA Găgăuzia, șefii posturilor de poliție din localitățile regiunii, reprezentanții Trupelor de Carabinieri în teritoriu și Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale al MAI, precum și veteranii din Găgăuzia participanți la conflictul armat de pe Nistru din 1992.

După cum informează Democracy, în cadrul întrunirii, au fost abordate subiecte de importanță majoră pentru domeniul afacerilor interne, cum ar fi: combaterea fenomenului corupțional, realizarea proiectelor vizînd îmbunătățirea bazei tehnico-materiale a inspectoratelor teritoriale, asigurarea polițiștilor cu spații locative, etc.

La rîndul său, Ministrul de Interne a menționat necesitatea continuării procesului de reformare instituțională, asigurarea unei evidențe stricte în înregistrarea și examinarea sesizărilor depuse de către cetățeni cu privire la infracțiuni, oferirea unor servicii de calitate pentru întreaga societate.

Printre problemele abordate de veteranii din UTA Gagauzia se enumeră asigurarea unui pachet social mai bun, care să includă servicii medicale de calitate, precum și echivalarea drepturilor de veterani ai razboiului de pe Nistru, similar cu celelate organizații de veterani ai conflictului armat din 1992.

În finalul întrunirii, Ministrul Afacerilor Interne A. Jizdan a solicitat maximă responsabilitate în procesul de exercitare a sarcinilor stabilite, transparență, corectitudine și dialog cu societatea.

Comentarii: 0  
 
TAGURI