Alţi 31 de copii de la liceul din Cuizăuca, intoxicaţi cu insecticide
10 Martie 2016 15:01
Un nou caz de intoxicaţie în masă a avut loc la liceul din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Copiii au fost internaţi la Spitalul Raional din Rezina, starea lor de sănătate fiind stabilă.

Astfel, la data de 9 martie curent, Ministerul Sănătății a fost sesizat în legătură cu o nouă intoxicație cu insecticide a unui grup de 31 de copii din liceul ”Ion Creangă” din satul Cuizăuca.

După ce au revenit la ore, copiii s-au intoxicat în aceeași încăpere, în care s-a produs, în urmă cu 6 zile, un accident similar.

Specialiștii au constatat că liceul ”Ion Creangă” din Cuizăuca, raionul Rezina, și-ar fi reluat activitatea într-o perioadă de timp prea scurtă, cabinetele nefiind supuse tuturor măsurilor de expertiză, aerisire și dezinfectare.

Din cauza lipsei de comunicare, dar și de profesionialism, atât a responsabililor pentru identificarea și înlăturarea cauzei intoxicației, cât și a celor care au permis deschiderea instituției de învățământ, fără a avea o autorizație de la Centrul de Sănătate Publică din Rezina, a avut de suferit un nou grup de copii.

Potrivit unui comunicat de presă, toți responsabilii de comiterea acestor erori, vor fi aspru sancționați.

Totodată, printr-un Ordin al ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, va fi demis medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina, Ion Cheptene.

Iresponsabilitatea și lipsa vădită de profesionalism, mai ales în cazurile excepționale, va fi aspru pedepsită de către Ministerul Sănătății, spre evitarea ulterioară a incidentelor de acest gen.

Comentarii: 0  
 
TAGURI