Statul american va sprijini eforturile instituţiei în dezvoltarea capacităţilor asigurării ordinii de drept și combaterea criminalităţii
11 Martie 2016 22:39
Asistența financiară oferită pentru Ministerul Afacerilor Interne din partea statului SUA, proiectele implimentate de aceștea în cadrul sistemul, dar și acțiunile de viitor planificate între părți au fost subiectele de discuție, astăzi 11 martie, în cadrul întrevederii ministrului de Interne, Alexandru Jizdan și directorului Serviciului Justiţie Penală şi Ordine de Drept de la Ambasada SUA în Republica Moldova, Donald Carrol.

După cum informează Democracy, în cadrul întrunirii, discuțiile au fost accentuate pe aspectul de asistenţă din partea SUA, care va fi diversificată pe viitor în proiecte ce vor intensifica capacitatea funcțională a sistemului polițienesc, precum și instruiri pentru angajați în domeniul criminalistic, justiția penală, etc., ceea ce ar apropia activitatea profesională a angajaților la standarde europene.

Ministrul Alexandru Jizdan, deasemenea, a menționat despre reforma Trupelor de Carabinieri, ca fiind un proiect destul de complex, dar care necesită o restructurare, în rezultatul căreia carabinierii vor avea atribuții în asigurarea ordinii publice. La fel, a menționat despre Strategia de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, un document ce va aduce o nouă perspectivă de dezvoltare a instituției, având scopul primordial de a ridica nivelul de încredere a cetățeanului față de sistemul afacerilor interne per ansamblu.

Directorul Donald Carrol a apreciat înalt procesul de cooperare cu Ministerul de Interne, menționând că în continuare statul american va sprijini eforturile instituţiei în dezvoltarea capacităţilor asigurării ordinii de drept și de combatere a criminalităţii.

Ministrul de Interne a reiterat importanța sprijinului Ambasadei SUA, fiind în continuare un partener strategic pentru Republica Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI