Ministerul Sănătății oferă posturi de muncă moldovenilor din diasporă

0

Ministerul Sănătății anunță că cetățenii din diaspora moldovenească pot fi membri ai Consiliilor de Administrație ale instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești (IMSP) din Republica Moldova.

Acest lucru va fi posibil exclusiv pentru cetățenii care activează în instituții medicale, științifice sau de învățământ medical peste hotare.

„Pentru prima dată reprezentanții diasporei au fost incluși în componența consiliilor, la aprobarea, prin ordinul ministrului, a noului Regulament-cadru de organizare și funcționare a IMSP. Astfel, va fi posibilă valorificarea potențialului persoanelor din diaspora, prin transferul de experiențe, inovații și crearea de punți, toate pentru dezvoltarea sistemului medical”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Anunțul privind depunerea dosarelor va fi făcut public de Ministerul Sănătății.

„Pentru a fi selectate, persoanele din diaspora vor trebui să expedieze, în adresa ministerului, dosarul, care va conține cererea de participare, CV-ul, scrisoarea de motivație și alte acte indicate în anunț. În urma examinării dosarelor, de către comisia instituită de minister, va fi ales și numit membru al consiliului reprezentantul din diaspora cu cele mai relevante competențe profesionale pentru instituția medicală indicată. Astfel, persoanele din diaspora vor putea, de rând cu ceilalți membri ai consiliului, să examineze și aprobe planul strategic de dezvoltare al instituției, să verifice transparența procedurilor de achiziție publică a bunurilor, lucrărilor și serviciilor, dar și să înainteze fondatorului propuneri de dezvoltare a acesteia, sugestii de redresare a situației atunci când se constată deficiențe în activitatea instituției”, se mai arată în comunicatul instituției.

Ședințele Consiliului de Administrație pot fi desfășurate cu prezență fizică, online sau în format hibrid. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, scrie într-un mesaj pe contul său de Facebook că „avem nevoie de dumneavoastră și aici, în spitalele noastre de acasă, – unele mai mici, pitulite sub copaci bătrâni, altele mai mari, cu lifturi scârțîite și etaje multe sub soare, în care se tratează părinții, rudele, prietenii, colegii de școală, vecinii noștri și ai dumneavoastră”.

„M-am gândit cum am putea să vă atragem în activitățile noastre, cum am putea avea schimb de experiență, de competențe, și am găsit. La schimbarea regulamentului de activitate a instituțiilor medico-sanitare publice, am inclus cerința ca în Consiliul de Administrație un membru să fie medic din diasporă. Dragi și stimați colegi din diasporă, procedura de aplicare e foarte simplă, fără birocrație, puteți alege spitalul din localitatea de baștină, sau după profilul specialității deținute, depune cererea și CV-l la Ministerul Sănătății și noi vom reveni la dvs foarte rapid. Astfel vom construi și mai multe punți, vom avea în Consiliu un ochi cu experiență din afară, vom deveni mai transparenți, mai competitivi, dar și vom pune în valoare si acasă oamenii acestei țări. Și, vă așteptam acasă chiar dacă rămâneți în continuare în Paris sau Toronto, Tallin sau Milano, Sydney sau Jerusalem”, a conchis Ala Nemerenco.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata