A aplicat violența față de un colaborator de poliție și a comis 10 furturi. Făptașul – condamnat la 7 ani de închisoare

0

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Așadar, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 23 ianuarie 2024, un bărbat de 36 de ani din capitală, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 10 episoade de furt (art.186 din Codul penal) și aplicarea violenței față de un angajat al poliției (art.349 din Codul penal)  stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la data de 16 aprilie 2021, aproximativ la ora 02:00, aflându-se pe bd. Traian, mun. Chișinău, a reacționat agresiv și a opus rezistență fizică față de polițistul în exercițiu, acțiuni manifestate prin aplicarea loviturilor cu pumnii.

Același inculpat, pe parcursul lunilor martie – mai ale anului 2021, a sustras din oficii, magazine, frizerii, automobile și alte locații, diverse bunuri, printre care telefoane mobile, portmonee de brand cu bani și carduri bancare, și alte bunuri valoarea totală a cărora se estimează la peste 100 000 lei.

În unul din cazuri, inculpatul a reușit să sustragă pe ascuns dintr-un magazin de articole din aur un pandantiv din aur la preț de 23 452 lei.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv, pentru asigurarea punerii în executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata