A dat foc unui om viu: Un bărbat din Telenești va sta 30 de ani după gratii

0

În urma unui apel al procurorilor admis de Curtea de Apel Chișinău, unui bărbat i-a fost stabilită o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru omor.

Mai exact, Curtea de Apel Chișinău a examinat o cauză penală în privința unui bărbat de 31 de ani din raionul Telenești, învinuit de omor săvârșit cu deosebită cruzime, ca urmare a apelului procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Telenești, împotriva sentinței Judecătoriei Orhei, din 23 iunie 2021, prin care făptuitorul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor nominalizate, fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 13 ani și 4 luni.

Astfel, prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 15 februarie 2023, a fost admis apelul procurorilor, casată parțial sentința primei instanțe, cu pronunțarea unei noi hotărâri, prin care inculpatului i-a fost aplicată o pedeapsă mai aspră sub formă de închisoare pe un termen de 30 de ani.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, condamnatul, la 14 noiembrie 2020, pe timp de seară, aflându-se împreună cu al doilea făptuitor și victima în beciul din gospodăria unui consătean, au consumat băuturi alcoolice. În rezultatul unui conflict, făptuitorii au dus victima la gunoiștea din extravilanul unui sat din raionul Telenești, unde ambii, ținându-l de mâini pe bărbat, l-au lovit de mai multe ori cu capul de un stâlp din beton, apoi i-au mai aplicat lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului.

În continuare, în scopul realizării intenției criminale, l-au strangulat pe bărbat cu o funie, iar ulterior, în timp ce încă era în viață, l-au acoperit cu iarbă uscată și i-au dat foc. Conform raportului de expertiză judiciară, moartea victimei a fost una violentă, agentul producerii fiind temperatura înaltă.

Condamnatul a pledat nevinovat.

Cel de-al doilea făptuitor și-a recunoscut vinovăția, cauza penală în privința acestuia fiind disjunsă într-o procedură separată. Astfel, anterior, prin sentința Judecătoriei Orhei, sediul Rezina, din 10 iunie 2021, acesta a fost condamnat la închisoare pe un termen de 13 ani și 3 luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata