Noi condiții de vînătoare în zona de frontieră și în obiectivele strategice

0

Poliția de Frontieră informează despre modificarea condițiilor de vînătoare în zona de frontieră și în obiectivele strategice.

Mai exact, se permite vînatul la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, cu excepția vînatului vulpilor și șacalilor, pentru care limita este de 5 km; la o distanță mai mică de 1 km de la periferia oricăror altor localități, cu excepția vînatului vulpilor și șacalilor, pentru care limita este de 300 m și la o distanță mai mică de 5 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale și obiectivele strategice (Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul), cu excepția vînatului vulpilor și șacalilor, pentru care limita este de 1 km;

Astfel, Poliția de Frontieră va autoriza vînătoare în zonele menționate, cu respectarea legislației în vigoare, și vine cu unele recomandări pentru persoanele care intenționează să vîneze vulpi și șacali în zona de frontieră.

Pentru autorizarea vînătorii în zona de frontieră, Poliţia de Frontieră va elibera persoanei un aviz, care reprezintă acordul scris, conform căruia posesorul acestuia beneficiază de dreptul de aflare în zona de frontieră pentru desfășurarea vînătorii.
Avizul pentru desfășurarea vînătorii în zona de frontieră este obligatoriu pentru toți solicitanţii, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră. Avizul poate fi obținut în baza permisului electronic de aflare în zona de frontieră prin accesarea site-ului oficial al Poliției de Frontieră, la capitolul Informații utile, rubrica „E-Permis” sau acces direct pe link: epermis.border.gov.md.

Persoanele vor completa formularele cu informația solicitată, iar ulterior după examinarea cererii vor recepționa pe adresa de email indicată avizul pentru vînătoare semnat electronic.

Totodată, pentru cetățeni este pus la dispoziție un număr de contact: 022.264.562, unde ofițerii Direcției regim și ordine publică o să ofere consultații despre corectitudinea îndeplinirii online a cererilor sau vă adresați la una din cea mai apropiată subdiviziune a Poliției de Frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata