A fost ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii

0

Parlamentul a ratificat ACORDUL dintre Republica Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR). Acesta are scopul de a  stabili cadrul legal ce va permite CICR să beneficieze de aceleași condiții ca și orice altă organizație internațională cu sediul în țara noastră.

Asistența umanitară acordată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii Republicii Moldova constă în proiecte de susținere în gestionarea crizelor, inclusiv cea legată de fluxul mare de refugiați din Ucraina, programe de suport psihologic pentru copiii refugiați, proiecte de incluziune a persoanelor refugiate. De asemenea, CICR își propune să susțină sistemul protecției sociale al țării noastre prin acordarea suportului celor mai vulnerabile grupuri de cetățeni, inclusiv pentru perioada rece a anului.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, cu sediul la Geneva, este o instituție umanitară independentă care are misiunea de a garanta protecția vieții și demnității victimelor conflictelor naționale și internaționale și de a acorda asistența umanitară necesară.

Ratificarea Acordului a fost votată de 72 de deputați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata