PSRM pledează pentru soluționarea pașnică a războiului din Ucraina

0

Partidul socialiştilor (PSRM) pledează pentru o soluţionare paşnică a conflictului armat din Ucraina şi consideră că autorităţile moldoveneşti ar trebui să dea dovadă de mai multă responsabilitate în situaţia geopolitică actuală din regiune.

Fostul secretar executiv al PSRM Vlad Bătrîncea a declarat acest lucru miercuri, la o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Steven Fisher, transmite democracy.md, cu referire la Infotag.

Săptămâna trecută, Bătrîncea a fost înlocuit în funcţia menţionată de ex-preşedintele Igor Dodon, dar a rămas a fi unul dintre cei cinci membri ai comitetului executiv al partidului.

“Cel mai mare partid de opoziţie susţine elaborarea şi implementarea reformelor autentice, or sub pretextul procesului de integrare europeană actuala guvernare îşi asumă declaraţii pompoase şi orchestrarea reformelor cu caracter politic, neglijând adesea interesul public”, a spus Bătrîncea.

În cadrul întâlnirii, membra comitetului executiv al PSRM Olga Cebotari a vorbit despre “ignoranţa manifestată de partidul de guvernare (PAS) în raport cu problematica transnistreană, în special la cel mai înalt nivel, şi mimarea înregistrării unui succes colosal în procesul de integrare europeană”.

În opinia ei, aceasta arată “neclaritatea perspectivelor de deschidere a negocierilor spre aderare şi asumarea ideii de integrare europeană în calitate de ideologie oficială a statului pe fundalul dezamăgirii şi exodului masiv al populaţiei la care nu face faţă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata