A luat-o gura pe dinainte: Veronica Dragalin a declarat că procurorii au informat-o pe Marina Tauber „că se va schimba măsura preventivă”

0

Încă o dovadă a faptului că plasarea vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în arest la domiciliu a fost o acțiune prestabilită? Asta se înțelege din discursul ținut de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la briefingul care s-a desfășurat înainte de pronunțarea hotărârii.

Aceasta a anunțat că Marina Tauber ar fi cumpărat biletele de avion „la două zile după ce a fost anunțată că se va schimba măsura…”. Deși s-a corectat imediat, spunând că, de fapt, deputatul de opoziție ar fi fost anunțat că „va fi solicitată schimbarea măsurii preventive”, Dragalin doar a întărit acuzațiile și suspiciunile juriștilor independenți și avocaților Marinei Tauber privind caracterul planificat și coordonat al acțiunii de reținere.

Atât avocații, cât și alți juriști au menționat caracterul absolut ilegal al operațiunii de reținere a Marinei Tauber, de ziua de naștere a acesteia. La rândul său, ea a subliniat că regimul Maiei Sandu vrea să o elimine din procesul politic, în contextul alegerilor bașcanului Găgăuziei, unde candidatul Partidului „ȘOR” s-a clasat pe primul loc, dar și în contextul manifestațiilor planificate pentru 7 și 21 mai.

De cealaltă parte, procurorii declară că la baza cererii privind schimbarea măsurii preventive din control judiciar în arest la izolator, ulterior la domiciliu stau probele potrivit cărora Tauber ar fi încălcat anumite restricții impuse de către instanța de judecată. Dar avocații neagă aceste probe.

Sursa: TV6.MD

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata