Acte falsificate, obținute de posesori în mod fraudulos

0

Doi călători au fost depistați la trecerea frontierei de stat cu acte falsificate. Ambele persoane au recunoscut că și-au cumpărat documentele, fiind ajutate de către intermediari, identificați pe rețelele de socializare.

Incidentele au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Prima persoană documentată este cetățean al Ucrainei, în vârstă de 28 de ani. Acesta s-a prezentat ieri, 4 decembrie 2023, la volanul unui camion. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins verificările, iar în rezultat a fost depistat al doilea permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină pe numele său. Din primele cercetări s-a stabilit că actul conține indici de falsificare. În timpul audierii, persoana a recunoscut că își procurase permisul, contra sumei de 3.500 grivne.

Cel de-al doilea făptaș este cetățean moldovean de 21 de ani. Astăzi, 5 decembrie 2023, conaționalul s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, fiind pasager la ruta „Germania-Moldova”. Și în cazul acestuia, în urma controlului suplimentar a fost depistată o carte de identitate românească cu indici vădiți de falsificare. La cele depistate, persoana a comunicat că își perfectase ilegal actul și ar fi achitat 200 EUR.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST cercetează cazurile sub toate aspectele legale. Documentele neveridice au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata