Adela Răileanu despre închiderea a șase canale: Noi suntem vinovați că am permis acest lucru

0

Declarația a fost făcută de un deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în cadrul conferinței “Combaterea propagandei sau război declarat libertății de exprimare?”, transmite eNews.

Răileanu a calificat ceea ce se întâmplă în sfera mediatică, drept o tragedie, un atac raider asupra presei, menționând că acesta a început nu vineri seara, ci în toamna anului 2021, când majoritatea parlamentară a modificat Codul serviciilor audiovizuale într-un mod extrem de brutal și a pus sub control politic Teleradio-Moldova și Consiliul Audiovizualului.

“Din păcate, publicul nu a reacționat atunci în niciun fel, poate nici noi nu am reacționat suficient pentru a trage un semnal de alarmă. Atunci nici măcar nu au auzit de partenerii europeni. Directorul general pentru drepturile omului al Consiliului Europei a avertizat autoritățile moldovenești împotriva politizării acestor instituții, dar majoritatea nu a reacționat în niciun fel. Ulterior, în vara acestui an, Moldova a intrat sub monitorizare sporită, autoritățile au fost obligate să revină în termen de un an pentru a modifica Codul audiovizualului, astfel încât Teleradio-Moldova și Consiliul Audiovizualului să fie scoase de sub control parlamentar, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a subliniat ea. În concluzie, deputatul a spus că, dacă mass-media și publicul vor tăcea și de data aceasta și nu vor reacționa, atunci ne-am meritat soarta. “Noi suntem vinovați că am permis acest lucru”, a spus Răileanu.

Amintim că la Chișinău are loc o conferință cu tema “Combaterea propagandei sau război declarat libertății de exprimare?”. Evenimentul este organizat de compania de consultanță Intellect Group împreună cu portalul informațional ENews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata