100 milioane euro vor fi alocate de BEI pentru continuarea proiectului „Moldova drumuri III”

0

Lucrările de construcție și reabilitare a drumurilor naționale vor continua și în 2023. Guvernul a aprobat ratificarea Contractului de finanțare între Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții pentru suplinirea și realizarea în continuare a proiectului „Moldova drumuri III”.

Proiectul prevede atragerea resurselor adiționale în valoare de 100 milioane euro, oferiți de BEI, în vederea suplinirii și executării în continuare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale. De asemenea, este prevăzută reabilitarea de obiective noi, și anume:

– Reabilitarea drumului R34 Hînceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești, sectorul III, Cantemir – Cahul;

– M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, construcția sectorului lipsă, sectorul de ocolire a or. Cimișlia.

Pentru sectoarele de drumuri nominalizate au fost elaborate studii de fezabilitate și documentația de proiect, astfel procedurile de achiziționare a lucrărilor vor fi lansate imediat după aprobarea finanțării acestora.

Implementarea proiectului va contribui la îmbunătățirea stării și calității rețelei de drumuri naționale, inclusiv creșterea mobilității și eficienței transportului în întreaga țară. De asemenea, vor fi create noi locuri de muncă și va fi sprijinită dezvoltarea economică prin investițiile aduse în reabilitarea și construcția drumurilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata