Tuleanțev: Când autoritățile spun că luptă împotriva regimului oligarhic, ele mint cu nerușinare

0

Igor Tuleanțev, președintele Consiliului Public “Pentru o Patrie Liberă”, și-a împărtășit opinia cu privire la închiderea a șase canale de televiziune în cadrul conferinței “Lupta împotriva propagandei sau un război declarat împotriva libertății de exprimare?”, relatează eNews.

“Moldova este divizată, iar autoritățile fac totul pentru a mări această divizare. Aici – o Moldovă, ei au alta. Iar astăzi în Moldova există două țări paralele”, a declarat Tuleanțev.

“Înainte de închiderea canalelor de televiziune, cu greu ar fi fost posibil să se adune la aceeași masă reprezentanți ai diferitelor canale. Dar problema ne-a unit la aceeași masă”.

“Poate ar trebui să creăm o organizație care să reunească toate mediile de opoziție? Poate că acesta ar fi începutul unei noi Moldove?”. – a făcut apel publicistul la reprezentanții mass-media.

“Din punct de vedere financiar, închiderea posturilor TV este benefică pentru Plahotniuc. El este beneficiarul întregii povești. Toți banii proveniți din afacerile cu publicitate după închiderea canalelor concurente vor fi împărțiți de compania care astăzi este de fapt deținută oficial de Vlad Plahotniuc. Prin urmare, atunci când autoritățile spun că luptă împotriva regimului oligarhic, ele mint cu nerușinare, pentru că, după astfel de decizii, holdingul mediatic al lui Plahotniuc nu va face decât să-și consolideze pozițiile”, este convins Igor Tuleanțev.

La Chișinău are loc conferința “Lupta împotriva propagandei sau război declarat împotriva libertății de exprimare?”. Evenimentul este organizat de compania de consultanță Intellect Group împreună cu portalul informațional ENews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata