Alarmă falsă la Aeroportul Internațional Chișinău: Evacuări și verificări inutile

0

Aeroportul Internațional Chișinău a fost sâmbătă noaptea și duminică seara ținta unor alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. S-a comunicat faptul că și într-o aeronavă s-ar afla explozibil. Informația a fost confirmată pentru IPN de către ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

„În ambele cazuri telefonic s-a anunțat despre prezența dispozitivelor explozive în Aeroport și în aeronavă. După procedură, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire. Serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au fost informate și mobilizate pentru verificări”, a menționat Raisa Novițchi.

După efectuarea verificărilor, s-a constatat că alertele sunt false, iar Aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal.

Pe marginea ambelor cazuri au fost pornite cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Această faptă se pedepsește cu amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata