Ploile torențiale din China provoacă dezastru: 11 persoane dispărute și zeci de mii evacuate

People stand on a flooded street as storms brought rains and hailstones to Nanchang, Jiangxi province, China April 2, 2024. cnsphoto via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.
0

Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torențiale din sudul țării, care au provocat inundații și au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni Xinhua și AFP citând autoritatea care monitorizează situațiile de urgență.

Provincia Guangdong, cea mai prosperă și cu cea mai mare populație din China, este afectată de joi de ploi diluviene care au crescut nivelul apelor, provocând temeri că ar putea urma „inundațiile secolului”.

În afară de cele 11 persoane dispărute, peste 53.000 de persoane din provincie au fost evacuate, marea majoritate din orașul Qingyuan, la circa 60 kilometri de capitala provinciei, Guangzhou (Canton).

Luni erau așteptate furtuni violente, cu precipitații puternice și în metropola Shenzen, învecinată cu Hong Kong și sediul a numeroase companii tehnologice.

Intemperiile din ultimele zile au provocat de asemenea alunecări de teren în zonele montane.

Precipitațiile puternice nu sunt un lucru neobișnuit în sudul Chinei, mai ales vara. China se confruntă însă în ultimele luni cu condiții meteorologice extreme, exacerbate potrivit unor cercetători de schimbarea climatică. Schimbarea climatică provocată de gazele cu efect de seră emise de oameni a determinat intensificarea fenomenelor meteo extreme, susțin acești cercetători.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata