Alertă de călătorie în Suedia și Finlanda din cauza vremii nefavorabile

0

Autoritățile din Finlanda și Suedia au emis un avertisment ca urmare a scăderii temperaturii în anumite regiuni. Institutul suedez de meteorologie a emis un avertisment de vreme rea pentru regiunile Skåne și Blekinge. Anunțul a fost făcut de reprezentanții MAEIE.

Astfel, Institutul Meteorologic Finlandez, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a emis Cod Portocaliu pe tot teritoriul țării.

Sunt așteptate precipitații semnificative, până la 25 cm de zăpadă și temperaturi scăzute de până la -40°C.

În aceste condiții meteorologice, autoritățile din Finlanda și Suedia informează că sunt posibile întârzieri în traficul cu transportul public, anularea curselor, blocarea și închiderea traseelor.

Alerta este valabilă pentru perioada 3-6 ianuarie 2024.

În acest context, cetățenii sunt îndemnați să verifice avertizările meteorologice înainte de a-și planifica călătoriile și disponibilitatea rutelor alternative de deplasare.

Cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot contacta Ambasada la numărul de telefon +46769423423 sau la adresa de e-mail [email protected].

Amintim că autoritățile Finlandei au deschis punctele de traversare a frontierei Vaalimaa și Niirala la frontiera cu Federația Rusă. Decizia va intra în vigoare începând cu 14.12.2023 și va fi valabilă până la 14.01.2024. Celelalte puncte de traversare a frontierei cu Rusia rămân închise.

Reamintim că autoritățile au emis o alertă de călătorie și în Suedia, unde a fost reintrodus controlul la frontierele interne.

O altă alertă de călătorie a fost emisă pentru Islanda.

La data de 14 decembrie, Finlanda a anunțat că îşi va închide din nou întreaga sa frontieră cu Rusia, la câteva ore după ce a redeschis două puncte de trecere, acuzând Moscova de orchestrarea unei crize a migranţilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata