Alexandr Stoianoglo, Procuror General suspendat, ar putea fi cercetat penal și pe alt dosar

0

Alexandr Stoianoglo, Procuror General suspendat, ar putea fi cercetat penal și pe alt dosar penal, la solicitarea ex-deputatului PPDA, Inga Grigoriu. Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe procurorul Andrei Balan din cadrul Procuraturii Anticorupție să examineze pretinsele ilegalități sesizate de Grigoriu în cazul dosarului expulzării profesorilor turci.

Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chișinău a respins atât cererea avocaților, privind eliberarea Procurorului General suspendat, cât și cererea procurorilor, de a-l pune sub arest preventiv. Câteva zeci de persoane au pichetat și astăzi sediul Curții de Apel Chișinău, cerând eliberarea lui Stoianoglo.

(Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat)

„După ce am văzut azi, s-a creat impresia că ei nu ascultă, nu aud oamenii care vin și stau în fața justiției, de parcă toți ar fi zombați. Nu știu din ce cauză. Nu cred că așa justiție are viitor”.

Se întâmplă după ce, la 3 noiembrie, la solicitarea procurorului anticorupție Victor Furtuna, mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Alexadr Stoianoglo a fost prelungit pentru 30 de zile.

În celălalt dosar, Alexandr Stoianoglo este urmărit penal pe patru capete de acuzare. Șeful suspendat al Procuraturii Generale este cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata