Maia Sandu spune că nu a promulgat legea ce vine să-i ajute pe producătorii autohtoni, deoarece contravine Acordului de Asociere cu UE

0

Președintele țării, Maia Sandu, spune că nu a promulgat legea, care vine să faciliteze comercializarea produselor autohtone în supermarketurile din țară, deoarece aceasta contravine Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

“Au fost 2 legi pe protejarea producătorului local: o lege a fost votată și a mers mai departe, a doua lege era o lege care contravine Acordului de Asociere. Dacă ne-am angajat Acordului de Asociere și nu vrem să renunțăm la piețele europene, trebuie să fim responsabili”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că în mai, atunci când președintele Maia Sandu a respins legea nr. 60 cu modificări la legea privind comerțul interior, producătorii autohtoni s-au arătat nemulțumiți. Legea, votată aproape unanim în legislativul precedent, prevedea ca mărimea reducerilor comerciale, pe care le poate cere supermarketul de la furnizorii produselor agroalimentare pentru poziționarea pe rafturi nu poate depăși 10% din prețul de vânzare. La moment aceste discounturi sunt în medie de 30-35%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata