Ambasada Iranului la Kiev se mută temporar la Chișinău

0

Ambasadorul Iranului în Ucraina, Manouchehr Moradi, a anunțat că Ambasada Iranului la Kiev se mută, temporar, la Chișinău.

„Având în vedere imposibilitatea desfășurării activităților ambasadei în orașul Kiev, am decis mutarea temporară în orașul Chișinău – capitala Moldovei. 

Această alegere a fost făcută din cauza faptului că țara este aproape de Ucraina și, de asemenea, datorită faptului că ambasadorul Republicii Islamice Iran în Ucraina este ambasador în Moldova”, a spus Moradi într-un mesaj video postat de ambasadă pe Facebook, notează pakistanpoint.com.

Ambasadorul a spus că misiunea va continua să lucreze cu iranienii din Ucraina pentru a-și rezolva problemele în legătură cu situația din țară.

Menționăm că pe 24 februarie 2022 Rusia a atacat Ucraina. Astăzi este deja a 27-a zi de război. După atacurile violente ale trupelor ruse asupra unui centru comercial, soldat cu 8 civili morți, Kievul a intrat, luni seară, într-un curfew de 35 de ore, pentru ca locuitorii să se adăpostească de bombardamente.

În acest timp, președintele Zelenski reafirmă că Ucraina nu va accepta ultimatumurile Rusiei și insistă să se întâlnească personal cu Putin pentru a discuta condițiile păcii. Pe de altă parte, președintele american Joe Biden spune că sunt „semne clare” că președintele rus ia în considerare utilizarea armelor biologice și chimice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata