Un elev a intrat cu un cuțit și un topor într-un liceu din Suedia și a omorât două femei

0

Două femei în vârstă de 50 de ani au murit în urma unui atac cu armă albă, într-un liceu din orașul Malmo, din sudul Suediei. Un elev de 18 ani a fost arestat pentru crimă, a transmis poliția.

Presa locală a relatat că elevul era înarmat cu un cuțit și un topor, dar aceste informații nu au fost confirmate oficial de poliție, scrie BBC.

Presupusul autor al crimelor a sunat chiar el la numărul de urgenţă pentru a spune unde se află, că şi-a pus arma jos şi că a recunoscut că a ucis două persoane.

Cele două femei, angajate ale Malmo Latinskola, au fost transportate la spital cu ambulanța, dar au murit din cauza rănilor suferite.

Aproximativ 50 de persoane, atât elevi, cât și profesori, se aflau în clădire când a avut loc atacul.

Alertată în jurul orei locale 17.15, poliţia a trimis mijloace importante şi o primă patrulă a putut pătrunde în liceu. Poliția a evacuat școala și a verificat zona, dar nu a găsit niciun indiciu că în atac ar fi implicate și alte persoane în afara adolescentului.

“Este groaznic ce s-a întâmplat”, a declarat directorul Fredrik Hemmensjo, pentru ziarul Aftonbladet.

Polițiștii încearcă să afle care a fost cauza comiterii acestui atac.

“Ne aşteaptă o muncă grea pentru a înţelege ce s-a întâmplat şi motivaţia din spatele acestui act îngrozitor”, a declarat șeful poliției din Malmo, Asa Nilsson.

Poliția urmează să susțină o conferință de presă marți dimineață cu mai multe detalii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata