Ambasadorul Belarus în R. Moldova, convocat de urgență la MAEIE. I se solicită explicații referitoare la referințele făcute de Lukașenko la țara noastră

0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a convocat de urgență ambasadorul Republicii Belarus pentru clarificarea tuturor circumstanțelor și solicitarea explicațiilor referitoare la referințele făcute de Alexandr Lukașenko la țara noastră într-o hartă prezentată luni, 1 martie, în cadrul Consiliului de Securitate.
În spațiul public circulă mai multe speculații referitoare la anumite fotografii cu imaginea unei hărți afișate în cadrul Consiliului de securitate al Republicii Belarus.
În cadrul discuției cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatolii Kalinin a menționat prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective.
Totodată, secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenții publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata