Amenzi de 500.000 de lei, aplicate televiziunilor de către Consiliul Audiovizualului

0

În raportul de activitate, Consiliul Audiovizualului a amendat televiziunile din Republica Moldova cu 470.000 de lei pentru încălcarea legislației audiovizuale.

În trimestrul II al anului 2023, Consiliul Audiovizualului a supus monitorizării conținutul serviciilor media audiovizuale a 18 servicii media audiovizuale de televiziune și un serviciu media de radiodifuziune sonoră, în total fiind descifrate 2.516 ore și 12 minute de emisie.

Totodată, pe parcursul trimestrului II al anului 2023, în cadrul ședințelor publice, au fost examinate opt sesizări, petiții și supuse monitorizării unui serviciu media audiovizual de televiziune, Vocea Basarabiei, și un serviciu media audiovizual de radiodifuziune sonoră, Radio Orhei FM,, în total fiind descifrate o oră și 20 de minute de emisie.

În perioada de referință, CA a efectuat 24 de controale privind activitatea a 17 distribuitori de servicii media.

Instituția de reglementare a elaborat și aprobat noi metodologii și actualizat/ajustat metodologia existentă pentru monitorizarea, cel puțin, a pluralismului extern și intern; a conținuturilor platformelor de partajare a materialelor video; a conținuturilor serviciilor neliniare; a discursului de ură și a dezinformării; a situației dominante în formarea opiniei publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata