Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu omologul său din Austria

0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 28 iulie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor sociale, Sănătății, Serviciilor de îngrijire și Protecției consuma犀利士 torului din Republica Austria, Johannes Rauch.

Oficialul se află într-o vizită în Republica Moldova, la invitația Ministerul Sănătății.

Discuția miniștrilor s-a axat pe prioritățile comune de transformare a sistemelor de sănătate pentru a fi reziliente și sustenabile, dar și de îmbunătățire a accesului universal la servicii pentru toți cetățenii. În acest context, a fost agreată extinderea cooperării dintre cele două ministere.

Respectiv, Republica Moldova va beneficia de suport pentru aderarea la Acordul de achiziție comună al UE de contramăsuri medicale. De asemenea, sprijin va fi oferit pentru participarea la concursurile de proiecte lansate în cadrul programului EU4Health („UE pentru Sănătate”), aplicațiile de grant fiind pregătite în comun, de specialiștii din ambele ministere, pe parcursul următoarelor luni.

Un alt subiect abordat a fost suportul în ceea ce privește ajustarea cadrului legal la cerințele de aderare la Uniunea Europeană. Totodată, în cadrul întrevederii, a fost pusă în discuție posibilitatea de efectuare a schimburilor de experiență în Republica Austria de către lucrătorii medicali din țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata