Aproape 30 de mii de elevi din Chișinău beneficiază de grupe cu program prelungit

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, că 29 000 de elevi din Chișinău beneficiază de grupe cu program prelungit, unde își pot face temele pentru acasă sub îndrumarea unui profesor. El a precizat că aceste grupe sunt finanțate integral din bugetul municipal, pentru a veni în sprijinul părinților și al copiilor.

“Grupele cu program prelungit sunt o soluție eficientă pentru a asigura o educație de calitate și o supraveghere adecvată a copiilor după orele de clasă. Copiii pot să își facă temele, să socializeze și să se dezvolte armonios într-un mediu sigur și stimulativ. Primăria Chișinău a decis să acopere cheltuielile pentru aceste grupe, care înainte erau suportate de părinți sau de administrația școlară. Astfel, am alocat 35 de milioane de lei în anul școlar 2021-2022 și 60 de milioane de lei în 2022-2023 pentru acest scop”, a spus Ion Ceban.

Potrivit primarului, grupele cu program prelungit funcționează în 130 de instituții de învățământ din Chișinău și au o durată zilnică de 3 sau 6 ore. Copiii sunt înscriși la aceste grupe prin ordinul directorului școlii, la cererea părinților sau a tutorilor. Ion Ceban a adăugat că primăria va continua să susțină acest proiect educațional și să îmbunătățească condițiile și serviciile oferite copiilor în grupele cu program prelungit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata