Primăria Chișinău va oferi tot suportul pentru organizarea evenimentelor ce urmează

0

Luna mai va fi plină de evenimente importante pentru Chișinău printre care și Summitul anunțat de Maia Sandu, care vor aduce mulți oaspeți din țară și din străinătate. Primarul Ion Ceban a declarat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, că municipalitatea este gata să ofere tot suportul necesar pentru organizarea acestor evenimente.

Unul dintre ele este Ziua Europei, care se va sărbători pe 9 mai. “Și aici sunt așteptați foarte mulți oaspeți, iar Primăria Chișinău este gata să vină cu tot suportul care este necesar. Am rugat deja colegii să ne unim efortul pentru a aduce în ordine Scuarul Europei, dar și să ne implicăm la alte procese logistice pentru organizarea evenimentelor de Ziua Europei, împreună și cu voluntarii de la Centrele de Tineret”, a spus Ceban.

Alt eveniment major este Summit-ul Parteneriatului Estic, care se va desfășura pe 1 iunie. Primarul a menționat că Primăria Chișinău și-a arătat deschiderea pentru susținere și a venit cu unele recomandări pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. “Am propus ca poate drumul de intrare, de la Aeroport până la Porțile Orașului să fie reabilitat de către colegii de la centrală, iar noi continuăm operativ pe reabilitarea Bd. Dacia. Sunt și unele solicitări care în mod binevenit să le adresăm și autorităților centrale, ca și în cazul drumului până la Castel Mimi, acele peste 300 de milioane care se spune care au fost aloca, unele surse să fie oferite și către Primăria Chișinău sau să se implice nemijlocit autoritatea centrală. Mă refer aici la ASD, pentru că știu că zona de până la Aeroport, până la porțile orașului. Știu că trebuie de reabilitate de la podul de Sîngera până la porțile orașului. De la porțile orașului vom reabilita noi. Dacă pleacă spre Cricova sau Mileștii Mici, atunci să fie reabilitate și ele. Știm că multe delegații vor fi în Chișinău. Tot ce ține de interior, în raza orașului vom reabilita, dar în rest, să fie reabilitate cu suportul de la Guvern”, a afirmat Ceban.

Primarul a mai adăugat că Primăria Chișinău va colabora cu toate instituțiile implicate în organizarea acestor evenimente și va asigura un climat prietenos și ospitalier pentru toți vizitatorii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata