Aproape 300 de străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

0

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 298 de cetățeni străini, dar și 50 de mijloace de transport.

Despre aceasta informează Poliția de Frontieră.

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 207 evenimente cu documentarea a 222 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 47 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și celui al punctelor de trecere a frontierei;
– 35 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 130 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– patru cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 16 procese-verbale și 228 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 527.750 de lei și încasarea amenzilor de 265.000 de lei.

Au fost declanșate 242 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 225 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 275.336 de traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport au prezentat un număr de 74.083 de traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 53% din totalul de traversări, iar 30% din trecerile frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri – la frontiera aeriană. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute, au înregistrat circa 1.300 de apeluri de la cetățeni, cărora li s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata