Apropiatul lui Platon sesizează Președinția, CSP și misiunile diplomatice: Cere suspendarea temporară a procurorului interimar Dumitru Robu

0

Activistul civic Veaceslav Valico cere suspendarea temporară a procurorului general interimar Dumitru Robu. Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că imaginile video distribuite recent în spațiul online, în care apare Dumitru Robu, numărând o sumă de bani, este o situație cu suspecție de corupție, care impune o anchetă.

Potrivit activistului civic, Dumitru Robu ar fi declarat că a procurat o mașină pentru fratele său din Italia, iar cei zece mii de euro pe care îi număra este suma achitată pentru automobil.

 „Dar, potrivit actelor de vânzare-cumpărare, mașina este evaluată la doar 45 de mii de lei, sumă cu mult mai mică decât cea pe care o număra domnul Robu. Tranzacția a avut loc într-o perioadă, dar a fost formalizată peste jumătate de an”, a remarcat activistul.

Valico a mai menționat că persoana care a distribuit imaginile cu procurorul general interimar susține că Dumitru Robu numără banii pe care i-ar fi primit pentru soluționarea unor probleme ale unei persoane care este în conflict cu legea.

”După acest video, nici presa, nici partidele, nici președintele țării nu au avut nicio reacție. Oamenii simpli se întreabă dacă Procuratura Generală este compromisă sau putem avea încrederea în ea?”, a notat Valico.

Activistul spune că a sesizat Consiliul Superior al Procuraturii, dar și președintele țării. Totodată, Veaceslav Valico a făcut apel și către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova și organizațiilor societății civile, cu îndemnul să ia poziție față de situația respectivă.

„Anul trecut, în noiembrie, poporul, eu personal, am votat împotriva acestor lucruri, am votat împotriva „kuliokului”, împotriva procurorilor care locuiesc în case de lux, în timp ce povestesc despre faptul că aceste case le-au fost dăruite de părinți. Fac apel la toate organizațiile neguvernamentale care au luptat până acum împotriva abuzurilor și neregulilor să reacționeze. Pentru că altfel nu înțelegem ce se întâmplă. Kuliokul îl vedeți, dar pe procurorul interimar cum numără bani și achită pentru o mașină pe care nu o va conduce fratele său nu-l vedeți”.

Activistul a făcut apel către Dumitru Robu să renunțe temporar la atribuțiile de serviciu, până va fi clarificată situația.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata